YouSee Cinema app til Samsung internet@tv

I sidste uge (uge 12/2011) opdagede jeg at jeg på mit TV havde fået en ny under internet@tv delen på af fjernsynet. Her er en række screenshoots af det man ser når man aktiverer denne . Jeg har endnu ikke prøvet at leje en film, da jeg kan det samme gennem min Samsung plus box. Iøvrigt mener jeg at priserne burde være måske 20 kr billigere, så vi kom ned på ca. 20 kr/film som man f.eks. kan leje dem for gennem www.voddler.com. Voddler har iøvrigt også gratis film og kan ses på flere medier så som Browser og smartphone + “pads” (så som iPad).

Her er nogle billeder som jeg har taget direkte fra min skærm – beklager moire effekten

Yousee Cinema går ind som anbefalet app

Yousee Cinema går ind som anbefalet app

Startsiden viser forskellige indgange og måder at finde film på.

Startsiden viser forskellige indgange og måder at finde film på.

Et eksempel på den information man får om en film, inden man lejer den. Prisen er her 39,- kr.

Et eksempel på den information man får om en film, inden man lejer den. Prisen er her 39,- kr.

Inden man kan leje skal man igennem lidt opsætning – læs mere på www.yousee.tv/samsung

Inden man kan leje skal man igennem lidt opsætning – læs mere på www.yousee.tv/samsung

Her ses kategorien Nyheder – der er 39 sider med nyheder, 18 film pr/side.

Her ses kategorien nyheder – der er 39 sider med nyheder, 18 film pr/side.

Kategorien Komedie indeholder 290 (!) sider med 18 film/side = 5220 film.

Kategorien Komedie indeholder 290 (!) sider med 18 film/side = 5220 film.

Ialt der den her den 30. marts 2011 et antal film på 22572 stk.

Ialt der den her den 30. marts 2011 et antal film på 22572 stk.

Konklussion

Som ejer af et Samsung TV synes jeg det er godt med flere apps. Helst ville jeg have en browser og andre mere alsidige apps. Jeg dog mener også at dette tiltag fra YouSee er en indikation på at de ikke ligger og sover – men er opmærksomme på at de nok ikke vil sidde på de danske medie-brugere (Læs: det der idag kaldes TV-seere) om 2-4 år. De skal ud på netbaseret distribuation til medie-brugerne. Faktisk er det lidt af en revolution med denne app, for man kan anvende den hvis man bare er ejer af et Samsung tv der har internet@tv i sig. Man skal ikke være koblet på YouSee’s kabler for at kunne anvende denne tjenste!

Iøvrigt er der for nyligt også kommet en lignende amerikansk tjenste – app – leveret af : Yahoo Connected TV. Dette er dog heller ikke gratis (har dog prøve periode) og jeg er i tvivl om det virker udenfor USA.

(Næsten) gratis film hver torsdag på YouSee net

Iøvrigt har YouSee lige annonceret at der hver torsdag kan ses 3 udvalgte film til 1 kr pr stk – hvorfor kommer det ikke til denne Samsung app.

Kort om Samsung apps

Samsung apps er en slags widget. Faktisk kører de mange af dem som rene HTML/Javascript widgets. De avancerede af dem anvender så saas tjenster – f.eks. Google maps. Så henter de deres data online og renderer det på dit TV. En udemærket service og der er faktisk relativt mange apps – tror der er lige under 100 stk. Nogle af dem er sågar købs-apps. Samsung tv anvender mange af de nyere modeller ARM processorer og kører linux – noget som mange smartphones jo også gør. Google Android og Apple iOS er jo begge i familie med linus + de anvender ofte ARM processor. F.eks. er Apple iPad 2’s custom chip. Hos Yahoo kan man iøvrigt downloade software til at udvikle widgets, men hvordan man får dem ind i sit tv ved jeg ikke…

US

One thought on “YouSee Cinema app til Samsung internet@tv

Leave a Reply