“Billig, billig, billig!” frugt fra Basar Vest i Aarhus

Hvis man har besøgt i Gellerup ved Aarhus har man utrivlsomt lagt mærke til at der bliver råbt: “Billig, billig, billig!” af en mange af de sælgere som sælger, ja, billig frugt. Men hvordan mon det kan blive så billigt? Måske hænger det sammen med at man ikke er har rent mel i posen og ikke spiller efter samme regler som andre grøntsagsbutikker? Det er faktisk lidt trist synes jeg – og det må da være irreterende for andre butikker som har rent mel i posen at skulle høre “Den der koster kun det halve ude i !”.

Anyway, havde en aktion derude igår, fredag den 15. april 2011, og jeg har regnet lidt på de tal som er kommet ud, her en dag efter auktionen:

  • Af de biler der blev stoppet var 14,7% ude i noget snavs med danske chauffører i biler med udenlandsk nummerplade.
  • 22,7 % af de 22 virksomheder havde sjovt nok 1 ansat med første arbejdsdag…
  • 63% af virksomhederne vil Skat undersøge nærmere…
  • 68% af virksomhederne havde “ansat” nogle som også var på offentlig yderlser…

Tallene taler for sig selv synes jeg… Sjovt nok hørte jeg en oplæser i DR sige at auktionen med bilerne jo ikke gav det helt store… Hmmm… Er ca. 15% der gør noget ulovligt ikke et “stort” resultat? Jeg synes at det er meget nedslående at se hvordan man i den grad udnytter reglerne og så ja, 15% der gør det! Det er da et meget stort tal synes jeg…

Links