YouSee lancerer deres live-tv, musik og film i een Adobe AIR baseret player!

YouSee har lukket for deres YouSee Player app

har lukket for deres Player app

Update:YouSee har lukket for denne app 12. marts 2013

Hvis man har YouSee som internetudbyder har man længe kunne høre og downloade , se live tv og købe gennem en browser. Det har fungeret rigtig fint! Tv delen var flash video baseret så kvaliteten af videoen jo ikke var HD. Når man lejer er kvaliten i top. Jeg har altid fundet at det var en flot ekstraservice som YouSee der gav os der havde dem som internetudbyder. Nu har de udviklet en baseret player som ser rigtig lovende ud. Den samler deres “medie” tjenster – , musik og film leje i een applikation! Flot YouSee!

samler din adgang til de fleste af dine tv-kanaler, mere end 10 millioner musiknumre og muligheden for at leje mere end 1.300 film – hvis du er YouSee Bredbåndskunde.

Baseret på Adobe Air

Applikationen kører i et framework som Adobe har udviklet det hedder “Adobe AIR” og er noget som jeg har god erfaringer med – f.eks. bruger jeg det ofte til mine twitter konti gennem Tweetdeck. Der er mange gratis Adobe Air baserede applikationer og ja, de er ofte rigtig lækre både i interfacet og funktionaliteten.

YouSee player – overordnet/generelt

Installationen fungerer fint – i min situation har jeg allerede Adobe Air installeret. YouSee skriver selv at der i installationen vil blive hentet Adobe Air hvis man ikke har det. Når det er baseret på Adobe Air betyder det at det fungere på flere platforme Windows, Mac og ja burde også virke på linux platforme, f.eks. Ubuntu, da der findes Adobe Air til dem. Desværre betyder det også at f.eks. en iPad ikke kan anvendes til afvikling af denne applikation…

YouSee player - generelt - startbillede

Klikker man sig ind på indstillinger åbnes en browser hvor man så logger på YouSee web-tv med muligheder for forskellige indstillinger. Man kan f.eks. sortere i de live-tv kanaler man har, se hvilke køb man har foretaget og andre overordnede indstillinger. Mon ikke dette bliver flyttet ind som en del af applikationen med tiden?

YouSee player – musik

Musik tjensten er rigtig fin hvis man skal sidde og høre musik. Det ser ud til at man ikke kan downloade denne vej igennem, som man jo kan det på yousee.dk/musik. Det synes jeg er lidt synd, men ikke noget som ødelægger applikationen.

YouSee playerens musik del

YouSee player - musik - søgeresultatYouSee player - musik - et album med numreYouSee player - musik - et nummer bliver afspillet

YouSee player - musik - log ind for at oprette playlister

YouSee player – Live-tv

Med live-tv kan man vælge mellem en del live streams som man kan se nedenfor. I skrivende stund kan jeg vælge mellem 42 kanaler. TV kan ses i 3 modes: embeded/indlejret, “frigjort skalerbart vindue” og full screen. Umiddelbart synes jeg at kvaliteten synes bedre end da jeg tidligere så det via en browser, men det er kun en umiddelbar vurdering.  Man kan ikke downloade, pause eller andre harddisk agtige features. Der er heller ikke i YouSee Playerens tv-del mulighed for arkiv funktion som man f.eks. får det når man har YouSee plus. Det er ellers en rigtig lækker funktion der tillader at man kan se visse udsendelser som er sendt indenfor den sidste månede. Den kunne være et ønske til forbedring Smiley Der er heller ikke EPG information – altså uddybende info om aktuelle udsendelse, det må komme i næste version.

YouSee player - live-tv kanaloversigt

YouSee player - live-tv - NGC ses inlejret i playeren

YouSee player - live-tv - NGC ses i "frigjort skalerbart vindue"YouSee player - live-tv - NGC ses i fuld skærm

YouSee player – film

YouSee film er noget som også tilbydes gennem andre “kanaler” – f.eks. via ’s internet@tv. Det er en fin service, bare for dyr efter min smag. Når man går ind på en enkelt film er der udførlig information og mulighed for at se en trailer – ganske fin service. Jeg har ikke prøvet at leje en film, for jeg mener at det skal være noget billigere.

YouSee player - film - opstartsbillede

YouSee player - film - en enkelt film

YouSee player - film - en trailerYouSee player - film - betal gennem nettet

Konklussion

Mit førstehånds indtryk er at det er en rigtig god ide og en fin applikation som YouSee her stiller gratis til rådighed for deres kunder. Jeg mener at YouSee leverer en fin service når de løbende åbner op for nye tiltag og jeg må sige at jeg er en mere tilfreds YouSee kunde efter denne lancering. Jeg er heller ikke i tvivl om at det er en nødvendighed og har altid ment at YouSee godt kunne men sjældent gjorde noget før i sidste øjeblik. YouSee kommer under pres med tjenster som Google TV, Apple TV og generelt streamede ting over internettet. Prisen er ikke uden betydning – så jeg vil håbe at YouSee snart indser at man ikke kan få folk til at betale 39,00 kr for en premiere film, når den “kun” streames over nettet.

Links
US

Leave a Reply