YouTube som din video base, en rigtig god idé!

Kort om på nettet

Hvis du har nogle videoer som du ønsker at dele med venner eller kunder så er bestemt et godt bud på et sted at gøre det. Du opnår mange gratis muligheder, og Google er jo bestemt ikke en dårlig “partner” på det felt!

 

Her er et par af de features som jeg mener er guld værd – og der er flere som ikke er nævnt!

 

Man kan se og uploade til YouTube på mange måder

Om du sidder med en iPad, en Windows baseret PC eller en Apple iOS computer så kan du uploade dine videoer til YouTube. Du kan navngive, beskrive, tagge og generelt kontrolere hvordan dine videoer skal fremstå på nettet. Dine videoer bliver søgbare, hvis du giver lov til det!, og de bliver relateret til lignende videoer.

 

Videoer fra YouTube kan afspilles på næsten alle devices, lige fra mobil, over “pads”, moderne TV’er (i stuen hos folk) eller på computere. Du skal ikke gøre noget for at konvertere til forskellige video formater – det sørger YouTube for. Dine venner kan synes om dem, gemme dem som deres favoritter eller dele dem f.eks. på Facebook.

 

Du kan få din egen video kanal, geotagge dem og se statistik over hvordan dine videoer er blevet anvendt, set eller delt. Hvilke type brugere og hvor kommer de fra? Hvor mange gange er din video blevet set, og så videre…

 

Du kan nemt dele dine videoer fra din hjemmeside, du kan e-maile den til venner eller kunder, alt sammen på dit eget sprog.

 

Jeg vil derfor anbefale at man får sig en konto på YouTube og bruger det til at gemme sine videoer – det er jo også en god måde at have backup i “skyen” af ens videoer. Se disse screenshoots fra min youtube konto (http://www.youtube.com/netsi64).

 

Screenshoots fra min konto

Sådan ser en video ud når folk ser på den

Når folk ser videoen

Her er et eksempel på en video jeg har lavet ved hjælp af min mobiltelefon og en app som kan optage “time-lapse” video. Time-lapse er hvor man tager et billede med et givet interval (f.eks. 1 sekund) og så afspiller det med 25 billeder i sekundet. Det giver en morsom effekt, her er det f.eks. en køretur til Aarhus fra Løgten – det tager så 0:21 minutter!!

At redigere information relateret til video er meget nemt

Rediger oplysninger

Det er så simpelt som at klikke “Rediger oplysninger” og man er igang med at kunne redigere de oplysninger som hører til videoen. Det betyder f.eks. at du kan uploade først og tilføje relevante information senere.

 

Folk kan iøvrigt kommentere og rate dine videoer. Noget som ja, selvfølgelig er gratis.

Statistik vises overskueligt og med mange facetterStatistik/analytics

Der er ret professionelle statistiske oplysninger som kan være ret interessante at se. Google har styr på det og man føler sig rigtig godt dækket ind på det felt.

Mange andre muligheder

YouTube er udbredt og kendt af mange, selv TV-stationer viser klip derfra. Hvis du bruger YouTube professionelt er der også den fordel at mange CMS systemer integrerer godt til det, der er mange webudviklere som kan hjælpe dig og nettet bugner med gode vejledninger og råd til denne state of the art video tjenste.

 

Så jeg kan kun anbefale at du bruger denne fantastiske gratis service fra YouTube.

 

Iøvrigt…

Skulle du nu sidde og have fået lyst til at se ovennævnte video eksempel så kan du se den her – for Windows Live Writer, som jeg bruger til at blogge med, kan selvfølgelig indlejre videoer fra YouTube gennem et par klik! Smiley

 

Min Time-lapse video–indsat nemt og smertefrit via Windows Live Writer…

Relateret indhold
US

3 thoughts on “YouTube som din video base, en rigtig god idé!

  1. Howdy! I know this is kind of off topic but I was wondering which blog platform
    are you using for this site? I’m getting tired of WordPress because I’ve had problems with
    hackers and I’m looking at alternatives for another platform.

    I would be awesome if you could point me in the direction of
    a good platform.

Leave a Reply