Gratis online undervisnings programmer til skolebørn og forældre

Om det er fordi du er ambitiøs eller du bare hellere vil have at dit bare leger og lærer (noget fornuftigt), så har mange af os forældre til skolebørn godt af at besøge træneren.emu.dk Det er uni-c der står for denne undervisningspotal, som i øvrigt hedder “EMU | Danmarks undervisningsportal.”

 

Jeg var så heldig at en forældre, i den 0. klasse som min datter går i, skaffede brochurer som blev stukket ned i sko-kassen. Vi havde på en læseaften kort tid inden talt om hvilke undervisningsportaler der var på nettet. Tak for det!

 

Søgemuligheder og filtrering er rigtig god.

Spil er kategoriseret og man kan både filtrere og søge


Jeg synes at spil er rigtig nemme at finde. De mange spil kan findes gennem en direkte søgning, valg af bestemte kategorier eller ved at filtrere f.eks. på sværhedsgrad. Det er også rart at der er en gennemført struktur, nærmest som når man shopper på nettet.

Iøvrigt er der også mulighed for at “rate” hvert enkelt spil – og det viser jo også hvordan et spil er blevet vurderet af brugerne.

Hvert spil kan rates af brugerne - "Abc - Så ka' du lær' det" har her 3 af 5 mulige stemmer

 

Lad os kigge på et eksempel på et spil “Abc – Så ka’ du lær’ det”

Jeg har prøvet "Abc – Så ka’ du lær’ det" som er et visuelt spil som træner børn i at genkende bogstaver. Der er forskellige niveauer, fine visuelle effekter, en talende figur og en god speak på spillet. Jeg prøvede med min egen datter, men tidspunktet gjorde at hun nok var fyldt for idag. Lydene fangede alligevel kortvarigt hendes opmærksomhed. Jeg er sikker på at spillet på et andet tidspunkt havde fanget hende!

 

Hvis det er standarden for undervisningsspil på træneren.emu.dk så er jeg en glad forælder! Jeg må dog bemærke at det er lavet i Flash og at jeg ikke kunne spille det i Google Chrome (måske bare min installation). Det at man har valgt Flash forstår jeg godt, for det har jo indtil for nyligt været den eneste måde at lave den slags på. Lad os se om ikke der efterhånden kommer spil i HTML5 (så også iPad kan anvendes til portalens spil).

 

Nogle af de gode features

 • Gratis programmer
 • Kører i din browser (hvis den kan afvikle flash)
 • Spil på dansk
 • Pædagogiske gode spil
 • Find det her: træneren.emu.dk
Screenshoots fra “Abc – Så ka’ du lær’ det”

Den søde lille "hjælper" står og venter på dig (tålmodigt), men kan godt finde på at banke på skærmen :-)


"Godt gået! Du klarede det strålende!" siger speakeren når du har fundet et bogstav der ligner et p

"Det er en papagøje" siger speakeren når man klikker på spiralen. P morphes til en papagøje.

US

2 thoughts on “Gratis online undervisnings programmer til skolebørn og forældre

  • Hej Merethe,
   Tak for informationen om gode danske spil til de mindste :-) Det er jo fantastisk at man (når man har investeret i f.eks. en iPad) kan hente programmer ganske gratis til ens små guldkorn. Det kan man selvfølgelig også til ens “normale” computer (pc eller mac), men det med at børn bare kan pege og berøre spillet og derved spille gør en stor forskel, det bliver ikke meget mere intuativt.

   Vi kan jo også lige nævne at Fusentasterne også har en side på facebook: http://www.facebook.com/Fusentasterne, så kan man jo følge med og ja, kommunikere med folkene bag børne spillene.

   Jeg prøvede at søge i appstore på min iPad på “Fusentasterne” og fandt 10 spil til iPad og ja, 9 til iPhone. Her er de 10 spil til iPad:
   10 spil fra fusentasterne

   http://www.fusentast.dk lever iøvrigt apps til iPad, iPhone, iPod og Android enheder.

Leave a Reply