At vælge iPad model

En god ven spurgte mig hvilken han skulle vælge. Han arbejder indenfor bogproduktion også e-bøger. Her er hvad jeg skrev til ham:

Som udgangspunkt vil jeg altid anbefale den nyeste (og største) hvis man har råd til det.
Når det er sagt mener jeg at

 • man sagtens kan klare sig med en 32 gb
 • man skal være opmærksom på at “the new iPad” bruger meget mere strøm og derfor også er meget længere om at genoplade

Det er også værd at vente mindst en uges tid, da Apple formodentlig lancerer en iPad mini i næste uge. Det er nok en 7″, men den kan gøre at priserne for de andre falder (hver gang der kommer en ny generation er den tidligere generation faldet ca 1000 kr)

Der er også noget andet man skal huske i forhold til retina contra ikke-retina enheder. Det ser ud til at fremtiden hedder ekstrem høj opløsning (retina), men ja… Jeg ved ikke rigtig om det ikke er lidt overkill… Min iPad 2 fungerer i hvert fald fint for mig, men hvis du skal lave apps der også skal virke på retina devices og skal kunne teste… Ja… Jeg ved ikke…

En anden ting er at der kommer nye features som er der på seneste enhed, siri, hvor man kan tale styre enheden og ja, andre ting…

GPS
Du bør måske købe en enhed der har (4) 3G netværk. Det ville jeg gøre! Så får du ud over mulighed for at komme på nettet uden wifi også bruge GPS, og der kommer i iOs 6 (her i efteråret) et helt nyt ikke-google maps kort fra Apple, som ser rigtig lækkert ud!

Håber at det hjalp dig lidt, og kør så ind til f.eks. Bilka eller eplehuset og PRØV dem! Side by side sammenligning vil nemlig være en mere realistisk test, da der her indgår helhedsindtryk!

Hvilke overvejelser mener I der skal med i ens overvejelser?
Har I nogle indspark? Skal han overhovedet købe en iPad, eller skal han købe en Android baseret?
Skriv…skriv… Kommentarer er velkomne, lige meget hvilken -religion du tror på :-)

Ps: denne post er skrevet på min iPad 2 vha. WordPress app.

US

2 thoughts on “At vælge iPad model

 1. You lost me at Ipad…..:-). Er super glad for udvidelsesmulighederne i min Acer Iconia…

  Men uanset om det er Ipad/Android:

  Hvis man har en telefon, der kan dele netværk, kan man måske godt leve med ikke at betale for mere end Wifi modellen…

  //Steen

 2. Hej Steen,
  God pointe den med at sætte trådløst netværk op på sin smartphone. Den vinkel glemte jeg, og faktisk har jeg prøvet at gøre det og streame TV og også Facetime (video chat) til en kammerat mens jeg lå og nød solen på stranden.

  Hvis man er Apple fan og har en iPhone også, så får man faktisk også GPS data over til sin iPad og kan dermed også bruge apps som har brug for at vide hvor i al verden man befinder sig.

  Iøvrigt kan jeg godt forstå det når nogle vælger en Android tablet. Apple ER dyrere, man får mindre hardware for pengene og man er mere begrænset. Disse (og flere) var faktisk årsagen til at jeg gennem længere tid har brugt Android. Jeg skiftede dog til iOS efter at jeg havde fået en iPad. Og nu kommer der en floskel: Den virker bare!

  Uden at skulle prædike og gøre dette indlæg til et system-religions betonet indlæg så må jeg sige at jeg finder at jeg har de ting jeg har brug for når jeg bruger iOS. Om det så bare en min natur der gør at Android er for ingeniøragtigt for mig skal jeg ikke sige. Måske er det samme ting der gør sig gældende når nogle vælger at køre VW mens andre altid køber en Toyota :-)

  /Sten H.

Leave a Reply