Giv nyt liv til din gamle fladskærm via DVB-C box

Hvis du som mig har en ældre fladskærm som ikke har mulighed for at vise digital signal som leveres i MPEG-4 så skal du ikke fortvivle. Jeg har købt en DVB-C box hos Elgiganten til 479,- kr som fungerer perfekt. Jeg skal sige at der er tale om TV signal leveret via f.eks. . Andre udbyder kunne f.eks. være Stofa.

Hvorfor skal jeg købe en ekstra box til mit TV?

Grunden til at du skal ud og købe en ekstra DVB-C modtager er at du ikke får et godt nok signal til din fine fladskærm. Kvaliteten er simpelhen ikke god nok, der er ikke nok information i de analoge signaler. Din skærm kan sikkert vise enten 720 eller 1080 linier og det giver en fin tæthed på din skærm. Hvis du kun bruger skærmen til at vise analog signal får du højest 576 linier – og det er ærlig talt synd for dit TV (og dig!).

Clint DC1 DVB-C

Clint DC1 DVB-C

Sådan ser boxen ud, ikke noget designmæssigt vidunder, men den kan fint stå i nærheden af et fladskærm TV. Du kan se tilbud på Clint DC1 Digital TVModtager (DVB-C). En kompakt modtager der er nem at installere, hurtig at sætte op og som leverer varen. Den har desuden andre “søskende” som er både billigere og dyrere. Jeg kan anbefale den og den virker fra starten, modsat tilsvarende DVB-C modtager jeg købte hos Harald Nyborg. Så de 479,- kr synes jeg er rigtig godt givet ud!

Nyt liv til din fladskærm – og bonus features følger med!

Det du får er altså en væsentlig bedre oplevelse, og samtidigt er dit fjernsyn nu igen anvendeligt. Det er nemlig sådan at YouSee og andre tv leverandører hele tiden skærer ned på hvad man kan se via analog tv. Vidste du at du ikke kan se HD kanaler via analog TV? Det kan du så snart du har købt og koblet en DVB-C box til dig tv!

Jeg vi ikke nævne alle de ekstra features du får – det må en sælger i Elgiganten stå for… Jeg gik efter at få mulighed for at optage direkte til en USB nøgle. Det er meget nemt, tryk bare optag og voila – optagelse i digital kvalitet er igang. Du kan også via EPG (Elektronisk Program Guide som viser hvad der kommer på hvilke kanaler hvornår) planlægge optagelse af TV som kommer i fremtiden.

Dine digitale optagelse på USB kan ses på din Computer!

Mindre end en time efter at jeg kom hjem med min DBV-C box sad jeg og så HD optagelser på min Mac Mini. I den tid havde jeg pakket den ud, koblet den til mit (forældede) Samsung TV, fundet kanalerne, fundet en gammel USB nøgle, downloaded en opgradering til DVB-C boksen, optaget noget TV og set det på min Mac Mini! Ja, man bliver helt forpustet – men bare rolig, det er meget nemt.

Opgrader boxens software…

Det er altid en god at holde sine elektronik ting opdateret. Det gælder ikke kun på computere – også nutidens “gadgets”. Så gå ind på producentens side og download seneste version. Hvis du vælger den samme model som mig så skal du vælge Version 3 softwaren.

Her kan du finde mere information, elektroniske manualer og software.
Clint DC1 – Kabel TV (DVB-C)

Jeg har lige prøvet at afspille en optagelse på min Mac Mini ved hjælp af programmet VLC Media Player, der er et gratis stykke software der findes til stort set alle operativsystemer. Det er er her nedenfor er et screenshoot af en optagelse jeg har lavet fra DR Ramasjang idag.

Optagelse lavet via Clint DC1

Optagelse lavet via Clint DC1. Denne sekvens er på 1.04 minutter, fylder 39,4 Mb.

Optagelsen ser rigtig fin ud, også i fuld skærm. Så jeg må bare sige at jeg kun kan anbefale denne fine box! :-)

Relateret information

US

Leave a Reply