Hvad laver en webudvikler?

En mekaniker skifter dæk og reparerer biler, men hvad laver en ? Jo mange forskellige ting relateret til internettet – fra kodning af ting som facebook over hjemmesider som DRs eller indsætter “navigation” så du, kære internetbruger, bedre kan finde rundt på indholdet på en hjemmeside. Denne blog post giver et kort indblik i mit arbejde som hos 1stweb.dk i Aarhus.

Tag nu f.eks. Scanpan.dk – de er på messe i Frankfurt i disse dage, og i den forbindelse havde de brug for en bedre navigation på deres produktvisnings side. Sådan en designede, programmerede, testede og indsatte jeg på deres live site i torsdags.

Produktlisten på Scanpan med den nye produktserie navigation

Den gør det muligt at skifte mellem deres produktserier – den ses her på dette billede fremhævet. Jeg synes at den er fin – hvad synes du? – prøv den f.eks. her: Scanpan knive i Classic produktserien.

Service – det handler om god service og vejledning

Mange tror måske at når man er webudvikler så sidder man med hovedet dybt begravet i en masse koder, i en afkrog med en Coca Cola indenfor rækkevidde. Sådanne webudviklere findes helt bestemt også, men de fleste webudviklere bruger megen tid på kommunikation med kollegaer, partnere og kunder.

Kunderne og webudviklere er et team

Opgaver opstår ikke uden man har kunder, kunderne kommer med ønsker eller man kommer med inspiration til forbedring af kundernes internet, facebook side, kommunikations stategi, design eller andre ting som relaterer til firmaets web tilstedeværelse.

Der mangler navigation mellem produktserier!

Eksemplet fra Scanpan opstod som et ønske fra kunden og startede ud som en anden løsning. I dialog med kunden og efter en prototype nåede vi frem til hvordan det skulle se ud. Derefter gik jeg igang med at lave kode som kunne generere navigationen og til sidst blev sagen løst med både mundtlig kommunikation og skriftlig dialog. Kunden kunne trygt vende tilbage til det som det jo handler om for dem: At sælge køkkengrej, ikke mindst på den årlige livsstilsmesse i Frankfurt.

myWPEdit Image

Blevet nysgerrig om Ambiente messe i Frankfurt? Besøg deres hjemmeside her.

US

Leave a Reply